Мира Донкова от Marmottes et chocolat днес ни предлага една интересна рецепта за

...
Мира Донкова от Marmottes et chocolat днес ни предлага една интересна рецепта за
Коментари Харесай

Вкусът на Франция: Свински ребра с нектарини

Мира Донкова от Marmottes et chocolat днес ни предлага една забавна рецепта за свински ребра с нектарини, която сигурно ще направи всички вкъщи щастливи и ще зарадва гостите, в случай че сме възнамерявали вечерно празненство. Или пък съботен обяд. 

Понякога си мисля, че абонаментите ми в платформата за видеосподеляне би трябвало да хвърлят логаритмите им за предложение на сходно наличие в дълбока изненада. Каналите, които виждам най-често, включват: музика от боливудски филми, влогове за мода, грим и козметика, предписания, организация на дома със " заходки " към скандинавски дизайн и минимализъм, исторически, научно-популярни и документални видеа, телевизионна игра, та даже и остарели български и руски филми. Разбира се, нямам време да проследявам всичко това деликатно, само че имам няколко любимци , чиито влогове не пропущам. Един от тях е каналът на Li Ziqi (а дори не знам по какъв начин тъкмо се произнася името й).



Една виртуална приятелка показа линк към канала на тази млада китайка в една Facebook група, хвърлих едно око и останах хипнотизирана. Не единствено че пейзажите са завладяващи, само че музиката, снимането, цялостната конюнктура и атмосфера на видеата носят едно такова успокоение , което те връща още веднъж и още веднъж към тях. Да не приказваме за рецептите, които ме карат да изгладнявам, макар че не различавам най-малко половината съставки . Именно там през лятото видях по какъв начин подготви ребра, леко мариновани и запечени с ароматни треви и праскови. Идеята толкоз ми хареса, че се пробвах да я приложа и у дома. Малко трансформирах продуктите на маринатата , само че резервирах главното. Рецептата е лесна и елементарна и може да замените употребяваните плодове, с цел да засилите или намалите салдото сред сладко, кисело и солено. Първият път използвах две нектарини, а неотдавна я подготвих и с дюли, които донесоха друга текстура и мирис.

Необходимите артикули:

1 кг свински ребра
2 нектарини
2 стръка розмарин
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонен сок
1 с.л. кленов сироп

Ребрата се нарязват на порции и се бланшират за 2 – 3 минути в кипяща подсолена вода. Оставят се да изстинат. В купа се разбъркват зехтинът, филиз розмарин, нарязаният на ситно чесън, кленовият сироп и лимоновият сок. С тази примес се намазват бланшираните ребра, покриват се и се оставят да се мариноват за два часа или една нощ.

На другия ден се трансферират в тава, дружно с остатъка от маринатата, прибавят се нарязаните на четвъртинки нектарини и листенцата от втория филиз розмарин. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за към 45 минути (или до златисто).

За разновидността с дюли, използвах 1 огромна дюля, изчистена от семките и нарязана на осминки, мащерка вместо розмарин и мед, вместо кленов сироп. Приготвих в допълнение примес от малко зехтин, мед, сол и лимонен сок, с която покрих дюлите преди печенето, с цел да засиля карамелизацията.

 
Вкусът на Франция: Почти панзанела
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР